nieuws

Bolena Chocolate Café opent in Den Haag

De winkel 1635

Bolena Chocolate Café opent in Den Haag
Bolena Mojito bonbon

Het Bolena Chocolate Café opent vandaag haar deuren in Den Haag. Het nieuwe chocoladeconcept, gevestigd aan de Boekhorstraat in een hoekpand met een oude Haagse winkelpui, heeft een café en een winkel met atelier waar bijzondere ambachtelijke bonbons worden gemaakt.

Het assortiment bonbons met bijzondere ingrediënten bevat onder meer biertruffels en de signature mojita bonbon met chocolade, limoen, munt en rum. Lucia Goldfarb en Hernán Schvartzman maken en verkopen in het nieuwe chocoladeatelier bonbons van vele soorten chocolade. In de toonbank is bijvoorbeeld melkchocola met quinoa, pure chocola met kurkuma en witte chocolade met yerba mate te vinden. Van dit kruid wordt in Zuid-Amerika de drank mate, een infusion, gemaakt.

Zo lokaal mogelijk inkopen

De twee ondernemers willen werken met chocolade die zo lokaal mogelijk is ingekocht. ‘Originele biologische chocolade komt van de Chocolate Makers, leverancier van bean-to-bar chocolade in Amsterdam. Voor fijne kwaliteitsbonbons kiezen we de chocolade van Callebaut‘, vertelt Lucia Goldfarb.

Bolena Chocolate Café maakt hiervan chocoladerepen, chocolademelk, breekchocolade en bonbons in diverse varianten en combinaties met specerijen, kruiden en gedroogd fruit.

‘In ons atelier werken we met deze twee soorten basischocolade: de Belgische kwaliteitschocolade hebben we geselecteerd op smaak en romigheid. Deze is bestemd voor zachte bonbons’, zegt Goldfarb.

Trinitario

‘Daarnaast hebben we chocolade die van boon tot reep van ambachtelijke en biologische oorsprong is. We brengen een selectie van premium kwaliteit van diverse smaken uit verschillende gebieden en van gevarieerde bonen. In ons huidig aanbod zitten bijvoorbeeld Trinitario-varianten uit Congo en Criollo uit Peru. Deze chocolade verwerken we tot ganaches, vullingen voor bonbons, en tot producten met een herkenbare afkomst.’

Beide ondernemers willen het onderscheid van het nieuwe chocoladeatelier verder versterken richting herkomst en ambachtelijke verwerking van de producten.

Bolena Chocolate Café maakt deel uit van het Haagse Makerskwartier waar meer locaties met winkel- en werkruimte openen. Het is de eerste locatie met atelier waar voeding wordt gemaakt.

Bekijk ook ons Chocolade dossier

Reageer op dit artikel