nieuws

Bakkerij Toebast verrast klanten met ijskrabbers na nachtvorst

De winkel 1482

Bakkerij Toebast heeft 3000 auto eigenaars in Hoevelaken verrast met een ijskrabber. In de nacht van 6 op 7 februari heeft de bakkerij in samenwerking met Zeelandia de auto’s voorzien van een Vikorn-ijskrabber en een bon voor een gratis halfje Vikorn vitaminebrood.

Bakkerij Toebast verrast klanten met ijskrabbers na nachtvorst

Het plan lag al een tijd in de (r)ijskast, maar het wilde maar niet gaan vriezen. ‘Eindelijk vorst’, dacht Dennis Toebast toen hij vorige week naar het weerbericht keek. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft hij (bijna) alle auto’s die in Hoevelaken buiten geparkeerd stonden voorzien van een ijskrabber en een bon om een gratis halfje Vikorn Vitaminebrood op te halen in de winkel aan de Westerdorpsstraat 8 in Hoevelaken.

Ludieke actie

‘Ik vind het gewoon leuk om eens wat anders te doen voor de inwoners van Hoevelaken in plaats van een standaard advertentie. En dit leek ons wel een mooie manier om eens een ‘cadeautje’ weg te geven’, aldus Toebast.

Iedereen die de bon onder zijn/haar ruitenwisser heeft gevonden heeft de kans om deze t/m zaterdag 17 februari in te leveren voor een Vikornbrood.

Hulp van Zeelandia

Zeelandia vond het idee van Toebast zo origineel dat ze het ook gelijk op video hebben vastgelegd om andere Vikorn-klanten ook enthousiast te maken voor dit soort acties. Zeelandia ondersteunt deze acties met gratis Vikorn-ijskrabbers (zolang de voorraad strekt) en op maat gemaakte flyers voor bijvoorbeeld een gratis halfje Vikorn.

Enorm succes

De actie was een groot succes. De bakker kreeg veel positieve reacties van klanten en potentiële klanten in de winkel, maar ook op de sociale media kanalen. Radio 2 en Radio 538 belden ’s nachts op voor een live interview met Toebast en alleen op de eerste dag al kwamen meer dan 150 consumenten hun gratis broodje ophalen. Dat leverde uiteindelijk een omzetplus op van 14%.

>> Lees ook: Bakkerij Gorthuis haakt ludiek in op televisiehit de Luizenmoeder

Reageer op dit artikel