nieuws

Zwollenaar begint macaronwinkel

De winkel 129

Zwollenaar Frank Verreij wil op korte termijn heel Zwolle aan de macarons hebben. Op 8 december start hij met zijn nieuwe winkel Petit Macaron, waarin hij naast macarons ook zelfgemaakte chocoladebonbons zal verkopen.

Zwollenaar begint macaronwinkel
Archief Bakkerswereld

Verreij is nu nog personeelsadviseur bij onderwijsinstelling Landstede, maar dat zag hij zichzelf niet tot zijn pensioen doen. Omdat hij als adviseur mensen adviseert hun hart te volgen, kon hij zelf niet achterblijven. De afgelopen vier jaar heeft hij zich geschoold in het ambacht van patissier en chocolatier. Daar raakte hij verslingerd aan de macarons. Nu al maakt en verkoopt hij macarons vanuit een minibakkerij aan huis, maar volgens Verreij overstemt de vraag het aanbod en betrekt hij daarom het pand aan de Zwolse Spoelstraat, in het centrum van de stad. In eerste instantie blijft hij parttime werken als personeelsadviseur en opent hij de deuren van Petit Macaron alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op termijn wil hij dit graag uitbreiden met de dinsdag en woensdag.

Crowdfunding

Voor de winkel had hij een investering van 20.000 euro nodig, een bedrag dat hij met crowdfunding heeft binnengehaald. Er is zelfs nog meer dan dat geïnvesteerd, waardoor hij ook een koffiecorner en een terrasje kan realiseren.

Macaronwinkel

Of de macaronwinkel écht gaat lopen in Zwolle weet hij niet. ‘In de Randstad zitten er meerdere macaronwinkels, maar voor Zwolle is het nieuw. Het is een kleine, specialistische winkel, net even anders dan het bestaande winkelaanbod. Daarom heb ik er vertrouwen in’.

Reageer op dit artikel