nieuws

Deka World of Food in Apeldoorn geopend

De winkel 124

Dekamarkt opende 27 oktober in Apeldoorn de tweede vestiging van het World of Food-concept. Aan het concept is met name aan de achterkant gesleuteld.

Deka World of Food in Apeldoorn geopend

Dat zegt Pieter Rozendaal, directeur van Dekamarkt. ‘We hebben goed gekeken naar de kostenkant en de formule nu onder controle.’ Na Apeldoorn volgt komende maand een derde World of Food in Doetinchem. Volgend jaar is Amersfoort de vierde, terwijl Rozendaal zegt ook een vijfde World of Food gepland te hebben voor volgend jaar.

Vers Centraal

Bij World of Food staan gemak, vers en ambacht centraal. De keuze in vers en houdbaar assortiment is enorm. Met eigen ogen kan de klant het ambacht van de eigen slagers en bakkers bewonderen, verse vis kopen en een keuze maken uit veel verse en losse groenten en fruit, zelf ananas snijden en appelsap persen. En natuurlijk kan er heel veel geproefd worden.

Dekamarkt Apeldoorn-009

 

Geen tweelingbroertje van Beverwijk

‘De World of Food in Apeldoorn is ‘wel een broertje, maar geen tweelingbroer van Beverwijk’, aldus Rozendaal. De verhoudingen liggen ook anders. Beverwijk heeft 4500 vierkante meter vvo, de volgende ‘generatie’ beslaat oppervlaktes tussen de 2500 en 3000 meter.

‘Uitgebreide menukaart’ in World of Food

De winkel in Apeldoorn opent op 2800 m2 vvo, met een concessionair op de visafdeling. Pal daarachter is een horecabalie, onderdeel van het het ‘Kook- en Proef’-plein. ‘De horeca-aanpak is een verbeterde versie van Beverwijk’, zegt Rozendaal. Rozendaal spreekt van een menukaart ‘die is uitgebreid, met veel meer verselementen, waaronder verse maaltijden, maar ook verse gesneden frites die wij ter plekke klaarmaken en bakken. Dat laatste hebben wij in Beverwijk niet.’ Op de horeca-afdeling staan één of twee koks te koken om de versuitstraling van de winkel te verstevigen.

Reageer op dit artikel