nieuws

Inbrekers zijn uit op oliebollenwinst bakker Vliegendehond

De winkel

Inbrekers zijn uit op oliebollenwinst bakker Vliegendehond
Archief Bakkerswereld

Bij bakker Vliegendehond in Wolvega is dit weekend ingebroken. In de nacht van zaterdag op zondag is de hele zaak doorzocht. Mogelijk dachten de inbrekers dat er veel geld lag van de verkoop van oliebollen.

Vliegendehond eindigde als zesde in de AD Oliebollentest. Tijdens de feestdagen heeft de bakkerij erg goed verkocht. Mogelijk dat de inbrekers rekenden op opbrengst van de oliebollenverkoop. Het geld was echter al door Vliegenhond weggebracht.

Wel zijn er een paar gouden speldjes en een gouden horloge meegenomen. Die zijn nog van de opa van Ivo Vliegendehond geweest. ‘Dat zijn dingen met emotionele waarde en dat is veel erger dan geld’, vertelt Vliegendehond aan Omrop Fryslan.

Ondanks de ravage was de bakkerij maandag wel gewoon open. ‘Alles is opgeruimd en de kassa’s zijn vervangen, maar het zit nog wel in je hoofd’, vertelt Vliegendehond aan de omroep. Er komen nieuwe sloten op de deuren. Verder denkt Vliegendehond aan het aanleggen van een alarminstallatie.

Reageer op dit artikel