nieuws

Bakker neemt zaak over van gepensioneerde slager uit Oss

De winkel

Banketbakkers René en Marina van den Akker uit Nisterlrode nemen de Versspeciaalzaak van Jan en Mientje van Schijndel in Oss over. De laatste twee zijn sinds deze week met pensioen, meldt het Brabants Dagblad.

Bakker neemt zaak over van gepensioneerde slager uit Oss
Het overgenomen pand in Oss. Foto: Google Streetview

Jan is van huis uit slager en Mientje volgde een cursus tot bakker. Daardoor was er vlees en brood verkrijgbaar in de winkel. Een unieke combinatie. ‘Het was iets nieuws wat ze in heel Nederland niet kenden’, vertelt slager Jan van Schijndel aan het Brabants Dagblad.

Versspeciaalzaak

De winkel werd 35 jaar geleden zelfstandig, eerst als supermarkt. Het hoogtepunt voor het paar was de ombouw naar versspeciaalzaak, achttien jaar geleden. ‘We waren uit ons jasje gegroeid. Het breidde zo uit dat de broodkratten op straat stonden’, schetst de 66-jarige Mientje.

Brood en beleg

De voormalige eigenaars zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Mientje: ‘René is namelijk ook een kwaliteitsman. Hij doet het heel goed.’ Het nieuwe paar stapt af van het vers vlees, omdat ze geen slagers zijn, maar banketbakkers. Wel gaan ze met de tijd mee door tapas te maken en kant-en-klaarmaaltijden aan te bieden. De nieuwe naam van de zaak wordt Brood en Beleg.

Reageer op dit artikel