blog

Vakantieplanning

De winkel

Vakantieplanning
Yvonne van Gils

Het zal in ieder bedrijf wel eens een issue zijn: de vakantieplanning van het personeel. Zoveel mensen, zoveel wensen, maar gelukkig gaat het plannen bij ons in grote lijnen wel goed. Altijd dezelfde mensen weten in januari de hele jaarplanning al, en altijd dezelfde mensen moeten we in mei nóg een keer vragen wanneer ze vrij willen zijn.

Het is wel iedere keer een hele klus om een passend schema in elkaar te zetten voor zowel bakkerij als winkel, rekening houdend met onze zomerdrukte. Wijzelf als gezin gaan vaak niet in de zomervakantie, maar in de herfstvakantie weg, omdat het toeristisch seizoen van ons extra inzet vraagt.

Toch is het vorig jaar gelukt om de laatste week van de (basisschool)zomervakantie weg te gaan, en dat was echt genieten! Toen, meteen al na thuiskomst, zei mijn man dat we dit ook voor 2016 moeten kunnen regelen. Dus zo gezegd, zo gedaan: dit jaar gaan we ook weer de laatste week lekker weg… totdat ik vorige maand de planning van de nieuwe school van onze oudste zoon voor mijn neus kreeg!

Deze hogeschool heeft het lak aan de (basisschool)zomervakantieplanning die ik al jaren gebruik en onze zoon heeft dan introductie-activiteiten op de agenda staan.

Ik ben al jaren zó gefocust op de medewerkers en hun planning, maar vergeet de vakantie van mijn eigen gezin! Uiteindelijk vindt onze zoon het stiekem helemaal niet zo erg dat hij niet mee kan naar Italië; hij gaat immers al naar Terschelling met vrienden…

Reageer op dit artikel