blog

Met vlag en wimpel

De winkel

Met vlag en wimpel

De examenuitslagen zijn bekend. Bij veel huishoudens ging vorige week de vlag uit. De nationale driekleur werd in top gehesen en de vlaggenmast traditioneel voorzien van een schooltas. Veel bakkers speelden in op de feestvreugde. Op Facebook en Twitter kwamen de prachtigste creaties taarten en gebakjes voorbij.

Ook in de Friese steden Leeuwarden en Franeker ging de vlag uit. Toeleverancier Steensma sloot de festiviteiten naar aanleiding van het 175-jarig (!) bestaan feestelijk af. Kers op de taart: het familiebedrijf ontving het predicaat ‘Koninklijk’ en gaat voortaan als Royal Steensma door het leven. Het bedrijf, dat in 1839 zijn oorsprong vond als bakkerij in Bolsward, is stevig geworteld in de samenleving. De directie gelooft heilig in innovatie, ziet overal groeimogelijkheden voor de bakkerij. En daarbij heeft ze altijd oog gehouden voor de medewerkers en de omgeving. Dat is gezien en wordt gewaardeerd.

Het zijn vooral de ondernemers die – letterlijk of figuurlijk – over grenzen heen durven kijken, die slagen. Dat bewijst ook Robin Hoedjes. Hij is met zijn 26 jaar het jongste lid van het Nederlands Patisserie Team. Hij reisde de wereld over met zijn innovatieve creaties. Die bleven niet onopgemerkt, en dat leverde hem een baan op in Koeweit, waar hij twee jaar werkte voor een oliesjeik. Aan luxe geen gebrek, maar die wereld kende ook een keerzijde en Hoedjes keerde terug naar Nederland. Nu werkt hij bij Huize van Wely en hij bekwaamt zich in het ondernemerschap. Met zijn zelfkennis en winnaarsmentaliteit zal hij daarin ook wel slagen. Met vlag en wimpel.

Reageer op dit artikel