artikel

Virtuele toer: Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk

De winkel

Michel Nales nam in 1995 de bakkerij over van zijn oom Freddy Nales in Groenlo. Het eerste jaar na de overname groeide de omzet met 100 procent. ‘Ik begon met twee man personeel, inmiddels zijn we met 29 man’, zegt Nales. Na jaren in Groenlo te hebben geproduceerd, werd de bakkerij te klein. Zes jaar geleden verhuisde Nales zijn bakkerij van Groenlo naar de Ravenhorsterweg in Winterswijk, naar de plek waar voorheen bakker Schreurs was gevestigd. De winkel in Groenlo werd behouden.

Virtuele toer: Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk

De tekening voor de vernieuwde winkel heeft Nales zelf gemaakt. ‘Ik heb meerdere keren met Hems Roerink van Emondt-KMI geschakeld over het ontwerp.’ Het doel was een rustieke, industriële winkel te creëren. Dit is gerealiseerd met dikke houten schappen en zwart metaal. De aankleding van de winkel heeft de ondernemer zelf bij elkaar gezocht. Denk hierbij aan de zwarte krijtborden met zelfbedachte teksten en de grote rustieke broodplanken.

Maak hier een virtuele toer door de vernieuwde winkel van Michel Nales

Lees in Bakkerswereld nummer 12 meer over de verbouwing die de zaak van Michel Nales heeft ondergaan. De decembereditie verschijnt op 14 december. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan.

Reageer op dit artikel