nieuws

Workshop Desem & Granen bij NBC

De bakkerij 204

Workshop Desem & Granen bij NBC

In samenwerking met het NBA organiseert het NBC op 24 september een Desem & Oude Granen workshop.

De laatste jaren zijn desembroden en broden van gemaakt van andere oude granen erg populair. De consument komt steeds meer over deze producten te weten en de vraag naar deze broden stijgt enorm.

Oude granen

Het gebruik van oude granen geeft een bakker de mogelijkheid zichzelf te onderscheiden door de verkoop van authentieke, lokale broodsoorten. Spelt, Emmer en Eenkorn zijn voorbeelden van zulke opkomende ‘oude granen’ die zeer interessant kunnen zijn.

Moederdeeg

Peter Bienefelt (Meester Boulanger en lid van het Boulangerie team) en Petra Kuiper (Kennisspecialist product & proces) nemen de deelnemers aan de workshop mee in het ontwikkelen van een moederdeeg/starter en de bereiding van het brood. Zij vertellen over de granen, het fermentatieproces en de verwerking van deeg tot en met het bakproces. Samen met hen maakt de cursist drie soorten desem; van Spelt, Emmer en Eenkorn. En worden de belangrijkste handvatten gegeven om een eigen onderscheidend desembrood te ontwikkelen!

Programma 24 september

09:00- 09:15: Koffie en ontvangst
09:15- 10:00: Presentatie Petra Kuiper: ‘Waarom zijn Spelt, Emmer en Eenkorn in trek en wat maakt deze granen uniek?’
Workshop desembereiding met Peter Bienefelt
10:00- 16:00: workshop met lunch
16:00- 16:30: beoordeling broden
Afsluiting en broden mee naar huis.
Praktisch
Datum: Dinsdag 24 september 2019
Locatie: Het Nederlands Bakkerij Centrum
Adres: Agro Business Park 75-83 Wageningen

Reageer op dit artikel