nieuws

Banketbakkerij Dorgelo in Dedemsvaart viert 175-jarig bestaan

De bakkerij 1280

Banketbakkerij Dorgelo in Dedemsvaart viert 175-jarig bestaan
Afbeelding: Google Maps

Banketbakkerij Dorgelo in Dedemsvaart bestaat vandaag precies 175 jaar. Dit wordt gevierd met een bezoek van de burgemeester en een open dag. Dit meldt Hardenberg.nu.

Burgemeester Snijders bezoekt banketbakkerij Dorgelo op de feestelijke dag. ‘Hij gaf aan al veel jubilea van 50, 60 jaar te hebben gehad, maar nog niet van 175 jaar’, vertelt Nico Dorgelo aan Hardenberg.nu.

Open dag

Op zaterdag 26 mei is er van 8.30 tot 17.00 uur een open huis voor het publiek. ‘Iedereen kan dan een kijkje nemen in onze bakkerij en onze producten proeven’, vervolgt Dorgelo. ‘We laten zien hoe onze producten gemaakt worden en uiteraard zijn deze in onze winkel die dag ook gewoon te koop.’

Geschiedenis

Mannes Dorgelo startte de bakkerij met kruidenierswinkel op 25 mei 1843 aan Sluis 6 in Dedemsvaart. ‘Mijn opa is later verhuisd naar De Wisseling en heeft in de tijd van de oorlog de beslissing genomen om zich volledig toe te leggen op banket. Een moedige beslissing, maar hij had alle vertrouwen in zijn producten.’ Inmiddels is banketbakkerij Dorgelo een begrip in en rondom Dedemsvaart. ‘De kwaliteit willen we nog steeds naar een hoger niveau tillen. Dat is altijd onze drijfveer geweest. De bakkerij is een manier van leven.’

Banketbakkerij Dorgelo aan de Wisseling 13 wordt vandaag de dag gerund door Herman en Petra en Nico en Esmeralda Dorgelo samen met 10 enthousiaste medewerkers.

Ivoren jubileum voor Bakkerij Dick ten Broeke in Lochem

Ivoren jubileum voor Bakkerij Dick ten Broeke in Lochem

Reageer op dit artikel