nieuws

Urker bakker in Goedemorgen Nederland

De bakkerij 51

Urker bakker Johan Lindeboom haalde woensdagochtend positief het nieuws. Het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL maakte een reportage over de kerstproductie bij de Urker bakkerij.

Urker bakker in Goedemorgen Nederland
Screenshot van de WNL-uitzending.

‘Het is de drukste periode van het jaar voor brood- en banketbakkers in Nederland en de bakkerijen zijn alweer volop bezig om duizenden kerststollen en kerstkransen te maken’, zo kondigt de presentatrice van WNL het item aan. De verslaggever ter plekke spreekt de wens uit dat er geurtelevisie komt, zo lekker ruikt het.

Eigenaar Johan Lindeboom van Patisserie ‘Jan de Bakker’ legt voor de camera uit dat hij momenteel 300 stollen per dag maakt, die voor namelijk aan bedrijven worden geleverd. Straks wordt de productie opgevoerd naar 2000, die dan in de winkel worden verkocht, aldus Lindeboom, die de kijkers laat zien hoe de spijspillen in de punten worden gedraaid.

De uitzending is hier te zien, vanaf minuut 8.30

Reageer op dit artikel