nieuws

Aaltense bakker komt met (t)rum(p)-rozijnen-cake

De bakkerij 60

Specialiteitenbakkerij Van den Dobbelsteen in het Gelderse Aalten bakt vandaag (t)rum(p)-rozijnen-cake. Dit met een knipoog naar de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen, waar Donald Trump tot de nieuwe president is verkozen. ‘Zijn foto komt er niet op hoor’, lacht Desiree van den Dobbelsteen, ‘want dan wil niemand de cake eten.’

Aaltense bakker komt met (t)rum(p)-rozijnen-cake
Plezier is volgens Berghuis één van de belangrijkste P's. Foto: Van den Dobbelsteen

Desiree van den Dobbelsteen van de gelijknamige Specialiteitenbakkerij in de Achterhoek kan er nog wel een beetje om lachen. ‘We hopen er maar het beste van’, relativeert ze de onverwachte verkiezingsuitslag in Amerika. ‘Wij hier in Nederland kunnen er toch niet veel aan doen.’

Toen Erwin en Desiree van den Dobbelsteen vanochtend het nieuws hoorden, was het idee voor de (t)rum(p)-rozijnen-cake snel geboren. Het wordt een cake van 400 gram, die vanaf morgen voor €3,95 in de winkel in Aalten en in het filiaal in Dinxperlo te koop is. ‘We hebben de cake alleen naar Trump genoemd. We gaan er geen foto op zetten. Dan wil niemand er meer één’, zegt de goedlachse bakkersvrouw.

Clin(tonijn)

Ze had ook al een idee paraat voor het geval Hillary Clinton de verkiezingen zou hebben gewonnen. ‘Dan hadden we een broodje (Clin)tonijn-salade gemaakt. Ik vind het altijd leuk om iets speciaals te bedenken voor speciale gelegenheden. Dat doen we ook als er speciale gelegenheden hier in de buurt zijn.’

 

Reageer op dit artikel