nieuws

Seminar voor chocolatiers met Patrick Aubrion en Cacaolab

De bakkerij 47

Seminar voor chocolatiers met Patrick Aubrion en Cacaolab
Archief Bakkerswereld

Vipam en haar partners, waaronder Cointreau gastronomie, Prova Gourmet, Felchlin, Grensland Zuivel en Dobla, houden op dinsdag 6 september een seminar voor chocolatiers bij Miele Experience Center in Vianen.

Patrick Aubrion geeft de demonstratie en beantwoordt vragen als: Hoe kunt u efficiënt ganaches bereiden door temperatuurcontrole? En hoe kunt u de smaak van origine chocolades toch ten volle tot hun recht laten komen. Deze Leuvense topchocolatier toont alles over ganaches nieuwe stijl. Tijdens deze demonstratie komt u ook meer te weten over vanille als ingrediënt en over alcohol als aroma in uw pralines kunt verwerken. Patrick Aubrion is thuis in zowel ambacht als in industrie door zijn jarenlange ervaring bij Marcolini.

Zijn demonstratie wordt aangevuld door het Cacaolab (spin off bedrijf verbonden aan de Universiteit van Gent België) die toonaangevend zijn in de wereld van chocoladetechnologie. Het Cacaolab in de persoon van Claudia Delbaere leert u meer over het verlengen van de houdbaarheid van op water gebaseerde pralines.

Demonstraties vinden plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kosten voor deelname zijn € 50 pp. Opgeven voor deelname kan bij Vipam: telefoon 0345565670, of via email info@vipam.nl.

BannerSeminar

Reageer op dit artikel