blog

Heerlijk, weer een nieuwe uitdaging

De bakkerij

Heerlijk, weer een nieuwe uitdaging

Na ons acht jaar te hebben gericht op brood, is het tijd geworden voor iets nieuws. De productie is onder controle, de kwaliteit stabiel en iedereen in de bakkerij heeft zijn plek gevonden. Tijd voor een nieuwe uitdaging, om een kans te pakken die collega’s naar mijn idee laten liggen. De productie en verkoop van patisserie.

Makkelijk was het allemaal niet. Waar eerst de doelstelling nog 1 oktober 2017 was, schrijf ik dit eind maart 2018. De zoektocht naar een geschikte patissier duurde meer dan een half jaar. Dat heeft mij wel verbaasd. Als ik ook nu om me heen kijk, dan moeten we ons toch wel zorgen gaan maken over alle openstaande vacatures. Leerlingen en stagiairs genoeg, maar echt mensen die iets meer ervaring en de ambitie hebben, zijn er een stuk minder.

Nadat onze zoektocht was geslaagd, kon de inwerkperiode beginnen. Eerst zelf proberen en testen en daarna op stage bij een toppatissier. Het was mooi om te zien hoe er werd meegedacht door collega’s, hoe ze met simpele tips ons net iets verder konden helpen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor één vorm met vijf verschillende smaken. Dankzij deze vorm kunnen we ook rationeel en efficiënt werken. De investering blijft ook lager, omdat we constant dezelfde mal kunnen gebruiken.

We richten ons, net als met het brood, op de bovenkant van de markt. Een exclusief product met een daarbij passende prijs; niet voor de massa, maar voor de klant die bereid is wat meer te betalen. Gaandeweg het traject hebben we via social media onze klanten op de hoogte gehouden. En bij belangrijke influencers de producten al eens neergezet met als voorwaarde: een verslag van hun ervaring.

Voor de eerste verkoopdag delen we op straat 1200 bekertjes uit met onze nieuwe smaken. Zo kan iedereen proeven en kunnen we ook mensen aanspreken die niet van plan waren om bij ons in de winkel te komen. Inmiddels hebben de eerste horecabedrijven al gemeld dat ze zeer geïnteresseerd zijn en graag willen afnemen.

We zullen zien of de verkoop net zo positief wordt als alles reacties die we hebben gekregen. Daarna wordt het zaak de productie onder controle te krijgen en langzaamaan ons assortiment uit te breiden. Heerlijk, weer een nieuwe uitdaging.

Reageer op dit artikel