blog

Vraag entreegeld voor kaartje Bakkersvak

De bakkerij 301

Vraag entreegeld voor kaartje Bakkersvak

Afgelopen week kwam de postbode weer een stapeltje brengen; toegangskaarten voor Bakkersvak. Komt er die middag ook nog iemand uit de branche langs en ik kon weer een kaart aan mijn verzameling toevoegen. In de middag heb ik op de Facebook-pagina voor bakkers (mkbbakkerij2020) een berichtje hierover geplaatst en de mening werd gedeeld.

Wat een ontzettende verspilling. En hoe ouderwets ook, verzending via de post. Waar al jaren in de branche wordt gehamerd dat we online moeten met een webshop of op social media, gaat de uitnodiging voor Bakkersvak nog met de post.

‘De nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak’, staat er op de voorkant van het toegangsbewijs. Echt warm word ik er nog niet van wanneer de start op deze manier is. In 2016 ben ik voor het eerst op Bakkersvak geweest. De beurs was immers een groot succes en groeide enorm hard. Ik vond het echter helemaal niks.

Na 20 minuten in de rij om mijn jas op te hangen lukte het mij amper om de grote zaal binnen te komen. Het was te druk, veel te druk. Je hoefde ook niet te raden bij welke stands je iets kon eten: daar kon je met geen mogelijkheid langs komen.

Misschien is de kwaliteit van de beurs wel heel goed, maar over de kwaliteit van de bezoekers heb ik grote twijfels. Moet je wel zo strooien met uitnodigingen?

Een van de leden van de Facebook-pagina deelde een foto met tien uitnodigingen die hij die dag had ontvangen. Is dit de toekomst voor Bakkersvak? Zou het niet veel beter zijn om, nu de beurs lijkt te staan, te gaan werken aan de kwaliteit van de bezoeker?

Er werd al geopperd om €30 entreegeld te vragen en de beurs maar één keer in de 2 jaar te houden. Op deze manier komt alleen de echt geïnteresseerde bakker. Mij ga je dit jaar niet zien op Bakkersvak, ik kan mijn tijd wel nuttiger besteden.

Reageer op dit artikel