blog

Het gaat weer kriebelen

De bakkerij

Het gaat weer kriebelen

De scholen zijn weer begonnen en nog beter: de vakanties zijn weer voorbij. Het is elk jaar weer passen en meten om de vakantieplanning in het bedrijf rond te krijgen. Hopen dat er niemand ziek wordt of dat er andere rare dingen gebeuren. Als de laatste week van augustus is aangebroken, begint het weer langzaam bij me te kriebelen.

Nog drie maanden en dan is het alweer december! Ik geniet altijd het meest van die maand. De druk op de ketel, alle bestellingen die ineens tussendoor moeten. En zullen we weer dezelfde grote opdrachten krijgen plus een paar nieuwe binnenhalen?

In de notities van 2015 alvast even bekeken wat er vorig jaar niet helemaal goed ging. Wat kan dit jaar beter om een nog hoger rendement te behalen? Kunnen we nog aanpassingen doen om de kwaliteit constanter te krijgen. En ook niet geheel onbelangrijk: blijft het allemaal leuk voor het personeel?

Komende tijd dus weer contact zoeken met de huidige klanten en met klanten die vorig jaar voor iets anders hebben gekozen. Verpakkingen weer up to date maken en bestellen. Personeelsplanning maken, zodat iedereen alvast thuis alles kan regelen.

Hoe beter de organisatie staat, hoe prettiger het werken straks is. Misschien is het allemaal nog wel een beetje vroeg, maar als het eenmaal gaat kriebelen, laat dan december maar komen!

Reageer op dit artikel