blog

Nooit te oud om te leren

De bakkerij

Nooit te oud om te leren

De verhalen die we deze maand voor u hebben gebundeld in Bakkerswereld nummer 5 passeren de revue. Terwijl ik in gedachten verzonken ben, zit mijn puberzoon tegenover mij aan de keukentafel. Niet om – zoals u wellicht verwacht – te studeren, maar om strafregels te schrijven.

‘Ik kon er niets aan doen, mam’, kijkt hij vertwijfeld van zijn werk op. ‘Ik was erg uitgelaten in de klas, omdat ik Frans goed had gemaakt. ‘Ach ja’, zeg ik. ‘Dat snap ik best.’

Strafregels schrijven. Ik dacht dat het helemaal uit de tijd was. Uitgestorven. Net als de oude talen zelf. Maar deze mevrouw denkt daar toch iets anders over. En het werkt blijkbaar ook want met een lamme arm van het vele pennen, meldt zoonlief: ‘Dit was niet zo slim. Morgen maar gelijk inleveren. Met een reep chocolade erbij en dat zeg ik dat het me spijt.’ Er zullen voor hem nog heel wat jaren in de schoolbanken volgen.

Zelfs als je eenmaal een vak hebt geleerd, moet je in beweging blijven. Ook als vakman ben je immers nooit uitgeleerd. De basis leer je op school, daarna betekent stilstand achteruitgang. Bakkers die dat ter harte nemen en net even dat stapje extra willen zetten om met én van elkaar te leren, kunnen zich inschrijven voor een nieuwe trainingreeks ‘Grip op je bakkerij’.

Onder begeleiding van een trainer/coach wordt u tijdens een zesdaagse training van een ondernemende bakker een bakkende ondernemer. Best pittig. En wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus in de les verschijnen, actief deelnemen en huiswerk maken. Strafwerk zullen we u niet laten maken. Een reep chocolade meenemen mag natuurlijk wel…

Reageer op dit artikel