blog

Samen sterk op 23 september

Blogs

Ruim een half jaar geleden schreef ik een column waarin ik opriep om samen actie te ondernemen. Gezamenlijk als bakkers iets te ondernemen en ons te onderscheiden.

Samen sterk op 23 september
Arend Kisteman

Inmiddels hebben we met een groep bakkers de #appelrakker in het leven geroepen. In de gehele branche is het nieuws overgenomen. Groothandels en andere partijen deelden het met hun achterban. Uit alle hoeken komt hulp om deze actie zo bekend mogelijk te maken.

Op maandag 23 september gaan we als branche gezamenlijk een nieuw product in Nederland introduceren. Allemaal op dezelfde dag onder dezelfde naam. Hoe jouw appelrakker eruit komt te zien, mag je helemaal zelf weten. Hoe duur hij wordt, bepaal jij ook.

Op de Facebookgroep appelrakker hebben inmiddels ruim zestig bakkers zich aangemeld. Hier kun je meer informatie vinden, alsook de receptuur en voorbeelden voor promotiemateriaal. Alles wordt gratis aangeboden en uit eigen middelen betaald. Geen grote geldschieter of organisatie die hierachter zit: je kunt het die dag zo gek maken als jij het wilt. Het is tenslotte jouw actie bij jouw klanten.

Ik vind het mooi om te zien hoe het nu al leeft en hoe we samen sterk zijn. Laten we onszelf die dag als ambachtelijke bakker nog eens goed op de kaart zetten! Aan onze klanten vertellen wat voor leuke en lekkere dingen we maken. Hoe uniek we zijn en wat we daarvoor allemaal doen. We hebben het mooiste beroep dat er is, dat gaan we die dag eens éxtra laten horen.

Laten we elkaar versterken en naar een hoger niveau tillen. We kunnen als branche samen hele mooie dingen doen en ik denk dat dit een eerste stap kan zijn.

Reageer op dit artikel