blog

Augmented Reality, gekker moet het niet worden!

Blogs 1369

Augmented Reality, gekker moet het niet worden!

Geen zin om eten te koken. Geen punt. Niet lang geleden waren er grofweg drie opties om snel thuis eten op tafel te hebben. De snackbar, de Pizzeria of de Chinees. Vandaag de dag is het pallet aan afhaal en bezorg mogelijkheden vele malen groter.

Thuisbezorgd.nl is wellicht de meest bekende maar enkele andere klinkende namen zijn deliveroo.nl, hapsalons.nl en ubereats.com. De lijst van afhaalmogelijkheden is bijna oneindig lang.

Ook in onze wereld van de brood- en banketbakkerijen zijn er voor de consument tal van mogelijkheden ontstaan om online en per telefoon brood, gebak, chocolade en taart te bestellen. De meestbekende zijn wellicht toptaarten.nl, taartenwinkel.nl en gefelicitaart.nl.

Of het nu gaat om een maaltijd, brood of gebak. De aanbieders van gemak voor de consument bevechten elkaar op het scherp van de snede. Dit is niet gek want de groei in de economie zit er flink in. U merkt vast en zeker in eigen bedrijf aan het aantal orders dat u mag uitvoeren voor de verschillende partijen dat de markt booming is. Ofwel: er is sprake van een explosieve groei in volume en omzet.

Er is veel te winnen maar nog meer te verliezen en derhalve kijken veel partijen belangstellend naar de laatste ontwikkelingen om de consument te verleiden. Eén van de meest in het oog springende initiatieven van dit moment is foodstory. Een manier om met beleving door middel van augmented reality de keuze van de klant te beïnvloeden. We willen immers allemaal niet teleurgesteld worden wanneer de bezorger aan de deur staat met de bestelde taart of maaltijd. Kijk maar eens naar de mogelijkheden die de makers van foodstory app voor je in petto hebben en een nieuwe wereld gaat voor je open.

(tekst loopt door onder de video)

De wereld van food blijft in beweging en met veel plezier volg ik op een afstandje de ontwikkelingen voor Bakkerswereld. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier geschreven over zaken die ik tegenkwam en die ik met u wilde delen. Mijn belangstelling voor het ambacht van brood- en banketbakker zal niet veranderen maar de frequentie waarin ik u deelgenoot zal maken van mijn ervaringen zal afnemen. Anderen zullen het stokje overnemen en met dezelfde passie en gedrevenheid schrijven over uw roeping. Die van ambachtsman/vrouw in de brood en banketbakkerij.

 

Reageer op dit artikel