blog

Strippenkaart

Blogs 184

Strippenkaart

We hebben nog Moederdag 14/5, Hemelvaart 25/5, Pinksteren 4/6,5/6 en Vaderdag 18/6 maar dan hebben we de gebroken weken en extra klanten trekkende festiviteiten ook weer gehad voorlopig.

Het is ieder jaar een hele toer om alles te plannen en organiseren. Rekening houden met vrije dagen, vakantie weken, en omzet pieken. We willen allemaal volop profiteren van de extra verkoop kansen maar moeten ook rekening houden met de ‘normale’ bedrijfsvoering. Hoe anders is dat in de zomer periode?

Je mensen zijn om beurten met vakantie evenals je vaste klanten. Misschien heb je extra drukte door vakantiegangers in jou omgeving maar bij veel van je collega’s is het een relatief stille periode. En dus een mooi moment om de bekende strippenkaart maar weer eens uit de kast te pakken. Kijk je op Instagram of Google en je komt de mooiste voorbeelden tegen. Knip en plak en maak je eigen poster en strippenkaart. Daarvoor heb je geen reclame bureau nodig. Dat zijn direct ook al weer de eerste verdienste.

Doel is simpel

Het doel is simpel. Probeer je vaste klanten of potentiële nieuwe klanten te verleiden met mooie aanbiedingen om minimaal een aantal keren naar je winkel te komen in de bij jou zo rustige tijd. Dit doe je door mensen met een volle strippenkaart te belonen met iets waar ze echt voor zullen willen komen. Ga nu niet in juli en augustus 8 weken direct veel korting geven op producten om ze vervolgens met een volle strippenkaart ook nog eens gratis iets cadeau te doen maar denk aan je eigen verdien model. Denk hierbij ook aan de vakantie bezetting in je productie en de marge die je maakt op de verschillende producten. Kortom, wat maak je snel. Heeft een goede marge en is voor de klant aantrekkelijk in de zomer maanden.

Moet ik helpen? Broodjes voor naar het zwembad, zandbodems voor eigen te maken gebakjes, vruchten blokjes in een zakje (die smelten niet in de zomer), schuim bloemen als lolly aan een stokje of zomerse soezen en sloffen met zomers fruit voor weinig. De keuze is reuze en is de klant blij en komt hij ervoor terug naar je winkel dan doe je het goed. Om in juli en augustus te kunnen oogsten kun je nu al vast nadenken met je mensen wat er op jou strippenkaart moet komen te staan. Misschien kun je al met je mensen werken aan de ondergrond in de productie zodat deze extra productie in de vakantie periode geen extra uren kost (denk aan sloffen bodems, soezen, boterkoek, saucijzen enzovoorts.)

Strippenkaart is feestje

Tot slot. Maak van jou strippenkaart een feestje. Nodig je klanten, de redactie van je krant, andere ondernemers in je straat, de VVV, het taxi bedrijf, het regionale OV bedrijf, je familie en wie maar wil komen uit naar je zaak. Bak op straat zelf gemaakte pizza’s af met verse ingrediënten. Steek een barbecue aan, eventueel in samenwerking met de lokale slager, hou marshmallows boven een vuurtje, schenk je klanten wat te drinken in en wens ze een geweldige vakantie en verwen ze met de vakantie strippenkaart van bakker …..

Strippenkaart, gebruik hem goed. U weet nu hoe dat moet!

Reageer op dit artikel