blog

Na groot komt klein

Blogs

Na groot komt klein

Jaren lang heeft men ons voorgehouden dat alles beter zou worden wanneer het maar groter was. Grote gemeenten, grote scholen, grote ziekenhuizen, grote thuiszorgorganisaties, grote kinderopvang, grote winkels, grote bedrijven en een grote Europese Gemeenschap. Waar heeft dit toe geleid?

Misschien is dit wel een moment voor u om hier eens goed over na te denken. Is groter wel beter? En wat als kleiner fijner is?.

In de Achterhoek is een kleine thuiszorgorganisatie ontstaan nadat deze zich afsplitste van een veel grotere instantie. Zaken die plotsklaps besproken konden worden waren persoonlijk contact, meten met een menselijke maat, zorg en aandacht. Mensen voelen zich thuis bij deze nieuwe club, worden in hun waarde gelaten, hebben inspraak en worden gewaardeerd.

Het is als het verschil tussen de nietszeggende bakjes vlees bij de supermarkt in het schap en de slager op de hoek, die mooie karbonades afsnijdt op het hakblok in zijn winkel. De vele vitrines gebak bij de grootste bakker van Nederland en de bakker in het dorp met één toonbank en iemand er achter, die mij helpt te kiezen.

De vele flat-screen tv’s op de schappen bij de grootste media winkel die zich markt noemt en het onderdelenhuis in mijn woonplaats, waar ze wel dat kabeltje hadden voor tussen mijn computer en televisie.

Veel, heel veel en nog meer is niet beter dan die ene die er echt toe doet.

Vandaag is het vrijdag. Voor sommige mensen een grote dag waarop dromen uitkomen. Voor anderen een gewone dag waarop gewerkt moet worden. Voor mij is het een dag met een klein moment om na te denken over de kansen die er zijn voor kleine ondernemers.

Persoonlijk contact, aandacht, gevoel en waardering. Een kleine moeite maakt een groot verschil. Doe er uw voordeel mee.

Succes met ondernemen.

Reageer op dit artikel