blog

Een lekkere moorkop van de bakker

Blogs 28

Een lekkere moorkop van de bakker

Het zonnetje schijnt vandaag en tijdens mijn fietstocht door de wijk zie ik overal mensen in de tuin aan het werk. De één is met hoge druk zijn pad aan het schoonspuiten van de groene aanslag. De ander is zijn grasveld aan het verticuteren en weer een ander is de bloembakken aan het vullen met nieuwe potgrond en jonge plantjes. Wat zijn we er allemaal druk mee, hoorde ik mezelf denken.

In de stad aangekomen is het al niet anders. Inmiddels is het bijna 10 uur en de horeca-ondernemers zijn druk bezig hun terrassen in te richten voor een veelbelovende dag. Op veel tafeltjes staat een fleurig bloemetje. De parasols blijven ingevouwen want menig terrasbezoeker zal vandaag van de prille lentezon willen genieten. Midden op het plein in de stad staan krijtborden met daarop de dagaanbiedingen.
Een knappe jonge dame is druk bezig een bord op te leuken met een afbeelding van een kopje koffie en een schoteltje met daarop onmiskenbaar een moorkop.
Lekker zeg ik hardop tegen haar en terwijl zij zich omdraait en mij aankijkt zegt ze: ‘Waar gaat u zitten mijnheer, dan kom ik het zo brengen?’
Nee, nee zeg ik. Ik heb een afspraak op het gemeentehuis. Volgende keer misschien. De jonge dame lacht me toe, draait zich om en gaat verder met haar
tekening. Ik loop verder door de stad naar het gemeentehuis.

Een uurtje later kom ik weer over het plein en zie dat er inmiddels de nodige mensen zijn gaan zitten. Onbewust kijk ik wat ze op tafel hebben staan en tot mijn verbazing zie ik overal koppen koffie en glazen thee met …. Moorkoppen. Zal ik ook …. Hallo meneer. Bent u weer terug van u afspraak hoor ik de jonge dame van eerder achter mijn rug zeggen. U heeft nu zeker wel zin in en tijd voor een kop koffie met een lekkere moorkop van de bakker he! Waar gaat u zitten?
Ik moet erom lachen en ga zitten. Wat kan het toch simpel zijn. Een bord, een goedlachse, vriendelijke dame en een lekker zonnetje. De lente is nog maar net begonnen!

Reageer op dit artikel