blog

Driessen laat niet met zich sollen

Blogs

Driessen laat niet met zich sollen
Archief Bakkerswereld

De Haagse bakker Victor Driessen heeft één motto: ‘Iedereen in Den Haag moet blij worden van mijn brood’. Met die 
gedachte heeft hij, om zijn bloeiende bedrijf verder te laten groeien, op zaterdag 6 juli officieel zijn zesde filiaal in Den Haag 
geopend.

Maar voor dit verhaal gaan we even iets verder 
terug. Door de groei, met het onderscheidend vermogen van Victor als drijfveer, heeft Bakkerij Victor Driessen in augustus 2012 zijn toen nog vierde van de nu zes winkels geopend. Hier was de verhuurder zo blij mee, dat hij Victor als blijk van tevredenheid mooie sierletters op de muur cadeau gaf. Daar schrok een oplettende ambtenaar zó van, dat er via een welstandscommissie  een dwangsom van €1000 op de deurmat viel.

Er waren namelijk welgeteld 22 letters illegaal op de gevel aangebracht. Om dit te constateren en te beboeten waren een toezichthouder, een welstandscommissie en een uitvoerend ambtenaar nodig. Een grote kostenpost, maar wat bereikt de gemeente er nou mee?

Victor stapte naar het Algemeen Dagblad dat de zaak serieus opnam en er een artikel over schreef dat een verontwaardigd signaal naar de gemeente gaf. Zo vonden ook betrokken klanten, die brieven stuurde naar de krant met gelijkgestemde meningen. Er waren zelfs klanten die dienstdoende ambtenaar 
opbelden om de verontwaardiging te uiten.

Resultaat? De gemeente Den Haag geeft de verhuurder van het winkelpand een aantal weken extra om alsnog een juiste vergunning in huis te hebben. De brief met de aangekondigde dwangsom mochten we van de gemeente als niet verzonden beschouwen en door de papierversnipperaar doen.

‘Ook nu, waar wij allemaal creatief moeten 
omgaan met de verschillende situaties, moet je als ondernemer niet over je heen laten lopen, door welke organisatie of overheidsinstantie dan ook. Daarnaast is het 
belangrijk dat je de 
ambacht niet vergeet en onderscheidend en 
authentiek blijft’, aldus Victor. Bij Bakkerij Driessen doen we dat door alle soorten mixen en 
degen zelf samen te stellen, waardoor we zelf 
bepalen welke eerlijke ingrediënten in het brood 
terechtkomen. Hierdoor zijn alle broden opgebouwd door uitsluitend eerlijke en natuurlijke producten. De winkels komen op de klanten warm en laagdrempelig over, waardoor die makkelijk binnenlopen en de verschillende broden proeven. ‘Uiteindelijk hoop ik dat de klanten blij worden van mijn brood’, besluit Victor.

Timo de Jong, supervisor Bakkerij Victor Driessen

Reageer op dit artikel