blog

Friese inspiratie

Blogs

Friese inspiratie

Na een drukke decembermaand hadden we voor de eerste dagen van januari een bed & breakfast in Friesland met ons gezin geboekt. En omdat we er nu toch waren, wilden we, naast ontspannen en leuke dingen doen, ook enkele bakkerijen bezoeken om inspiratie op te doen.

Friesland staat natuurlijk bekend om een aantal bijzondere specialiteiten en zo ontstond het idee om in februari Friese weken in  onze winkel in Brabant te houden. Met een beetje geluk vriest het tegen die tijd en heerst er misschien wel elfstedenkoorts. Zo   niet, dan hebben we toch mooie producten in huis voor de aanbiedingen in onze maandelijkse huis-aan-huisfolder.

Na een berichtje op Facebook werden we ook spontaan uitgenodigd door een collega die we nog niet kenden. Dus museum, bioscoop  en dierentuin werden afgewisseld met  bezoeken aan bakkerijen. Helaas troffen we niet overal de ondernemer zelf aan, maar wel werden we overal vriendelijk te woord gestaan door de winkelmedewerkers. Ook een rondkijkje in de bakkerij was niet te veel gevraagd. Daar waar de collega-ondernemer wel aanwezig was, werden we hartelijk ontvangen met koffie en iets lekkers  uit eigen bakkerij. Ook oude receptenboeken en schriftjes werden te voorschijn gehaald om ons van passende recepten te    voorzien. Het blijft mooi om bij collega’s binnen te kijken: de verschillen, de overeenkomsten en de passie om ervoor te gaan te zien.

Sommige bedrijven gaan van generatie op generatie over, bij andere staat opvolging door een medewerker en zijn vrouw op   stapel. Daar kan ik van genieten; het enthousiasme en de durf om dit avontuur aan te gaan, ook in minder makkelijke tijden. Al met al waren het ontspannende en inspirerende dagen in Friesland (en Groningen). Als u binnenkort in de buurt van Drunen bent, kom  gerust langs. Ook wij zetten graag een kop koffie voor een collega en geven hem een kijkje in ons bedrijf. Maar dan moet u niet  raar opkijken als er wat Friese lekkernijen in de winkel liggen!

Reageer op dit artikel