blog

De AD-oliebollentest gewonnen

Blogs

De AD-oliebollentest gewonnen
Pim Ras/AD

Op zaterdag 24 november worden er bij ons ‘20 oliebollen voor de test’ besteld. Eerst vinden we het spannend, maar vervolgens gaan we over tot de orde van de dag en vergeten de test. Als ik op vrijdag 14 december bij de dokter zit, wordt er op de deur geklopt. Mijn man Willy is uit bed gehaald en komt mij het goede nieuws vertellen. Met tranen in zijn ogen zegt hij: ‘We zijn nummer 1 van Nederland!

In onze winkel is iedereen in tranen en Paul Hovius van het AD zit op ons te wachten. We moeten het nog geheimhouden, maar gaan alvast heel veel regelen. Bestellen olie, mix, rozijnen, krenten en appels. We laten posters en T-shirts maken. Regelen een  tent, kijken naar de routing.

Het is lastig, maar het lukt ons om het geheim te houden tot 27 december. Het nieuws gaat dan de wereld in en we horen het overal terug. Op de radio, op tv, we worden gebeld door familie, vrienden, bekenden en nog meer media. We krijgen bloemen, drinken champagne. Achteraf horen we dat we een recordaantal media op de stoep hebben gehad. Het meest bijzondere is nog wel dat mensen van heinde en verre komen voor onze oliebollen, klanten uit Groningen, Nijmegen en Heemstede staan uren in de rij. We maken dagen van twaalf tot zestien uur, maar iedereen blijft lachen.

De wachttijd voor oliebollen is twee uur, we proberen het gezellig te houden met hapjes. Dan ineens is het einde in zicht, op oudejaarsdag om 17.30 uur is alles op. We nemen de afgelopen dagen door, maar het is zo ongelooflijk gaaf dat we er geen woorden voor hebben.

Een nare smet op de feestvreugde is de kluisroof. Gelukkig hadden we het geld al afgestort. De politie heeft ons daarna goed  begeleid. Mocht u ooit eerste worden: u weet wat te doen. Vraag om hulp, u kunt het niet alleen!

Inge en Willy Olink

Reageer op dit artikel