blog

Spring in op de actualiteit!

Blogs

Spring in op de actualiteit!

Zoals Klaes Hoekstra het ooit zei: ‘In iederen bakker schuilt wel een creatief persoon.’ En ook wij van Bakkerij van de Kletersteeg proberen in diverse acties creatief te zijn. ’s Nachts kom ik vaak op een idee en dan moet het altijd zo snel mogelijk worden uitgewerkt.

In dit geval moesten we een keuze maken om de actie direct te laten ingaan of het iets langer uit te stellen om in een volle week te starten. De actie waar het om gaat, zal niet veel mensen zijn ontgaan: de ‘inkomensafhankelijke’ broodprijs. We zijn op dit idee gekomen vanwege de kabinetsplannen om de zorgpremie inkomensafhankelijk te maken. Onze actie hield in dat klanten met een laag inkomen voor bijvoorbeeld een witbrood €1,50 moesten betalen, met een middelinkomen €2 en de hoge inkomens moesten €4,50 neertellen voor hetzelfde brood. De klant mocht in de winkel aangeven tot welke inkomensgroep hij behoorde en zo werd de prijs bepaald.

We hebben uiteraard in die week standaard al onze prijzen op het laagste inkomen gezet. De reacties waren erg goed. Zowel van onze klanten als van de diverse media. We zijn zelfs gebeld door 539 en Hart van Nederland. Dat laatste is helaas niet doorgegaan, omdat we de actie met een vertraging van vijf dagen lieten starten en dan is het eigenlijk niet meer actueel. Deze actie heeft wel geresulteerd in een behoorlijke klantentoename. De eerste drie dagen hadden we zo’n 18 procent meer klanten in onze winkels en over de hele week gezien 9 procent. Daar was het uiteindelijk om te doen. In dat soort weken moet je niet kijken naar de omzet, maar puur naar de klantenaantallen. Mensen vinden het toch altijd leuk als ‘hun bakker’ leuk voor de dag komt. En daar hebben we het voor gedaan.

Onze volgende actie staat alweer klaar om te worden gelanceerd. Dus… zie je een kans? Wacht niet en spring erop in! Sta achter je producten, wees trots op je vak en werk met plezier. Uiteindelijk hebben wij nog één van de weinige ambachtelijke beroepen die er bestaan en daar moeten we trots op zijn.

Wilfried van de Kletersteeg, Bakkerij van de Kletersteeg, Hooglanderveen.

Reageer op dit artikel