blog

Pestgedrag niet getolereerd

Blogs

Pestgedrag niet getolereerd

Ik denk dat vrijwel iedereen in november geschokt was door een rouwadvertentie in de Twentsche Courant Tubantia. Daarin deelden de ouders van de 20-jarige Tim mee dat hij een einde aan zijn leven had gemaakt, omdat hij werd gepest.

‘Pesten is een vorm van geweld, verkrachting en ernstige mishandeling die kan leiden tot de dood.’ Zo verwoorde de pastoor van het plaatsje Tilligte het.

Waarom doen mensen dit elkaar aan?, vraag je je hardop af. Dat vraag ik me ook al als ik soms de reacties op de site van Bakkerswereld lees, waarom soms zulke rare, beledigende, vernederende en op de persoon gespeelde reacties staan. Dat is ook pestgedrag. En als jde mensen via de mail (want natuurlijk zijn ze anoniem en uiteraard gebruiken ze een fakemailadres) er op aanspreekt krijg je geen antwoord.

Ik heb het hier niet over meningsverschillen of felle, zakelijke discussies. Daarmee is niets mis. Maar hoe fel het meningsverschil of de discussie ook is, er hoort wel een fatsoenlijk woordgebruik bij. Normen en waarden heet dat. Het is overigens opvallend dat bij Reed Business Media, met 42 websites, in feite alleen Bakkerswereld last heeft van dit soort pestgedrag. Bij andere websites zijn het enkel incidenten.

De redactie heeft helaas moeten besluiten om de reactiemogelijkheid te gaan stoppen. Wij willen niet dat personen of bedrijven op ons platform beschadigd worden. Bakkerswereld tolereert geen pestgedrag. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Vooral omdat Bakkerswereld óók een discussieplatform voor de branche wil zijn.

Ik hoop, met de kerstdagen in het vooruitzicht, dat de mensen zich nog eens bezinnen op hun doen en laten. Goede kerstdagen en een heel mooi 2013 toegewenst.

Harrie Leijten

Reageer op dit artikel