blog

Hollen of stilstaan

Blogs

Hollen of stilstaan

Na de drukke decembermaand volgt de rustige maand januari. Qua omzet klopt dit natuurlijk wel, maar wat werkdruk betreft niet altijd. Ook december heeft zijn rustige momenten. Het afgelopen jaar viel 5 december op een maandag. In de winkel had ik iemand extra ingepland.

 

Na de drukke decembermaand volgt de rustige maand januari. Qua omzet klopt dit natuurlijk wel, maar wat werkdruk betreft niet altijd. Ook december heeft zijn rustige momenten. Het afgelopen jaar viel 5 december op een maandag. In de winkel had ik iemand extra ingepland.

Maar wat viel het tegen, blijkbaar had iedereen in het weekend al Sinterklaas gevierd. Traditiegetrouw volgen dan twee rustige weken voordat de Kerstdrukte toeslaat.

In deze weken kan er natuurlijk al het een en ander vooruit worden gewerkt in de bakkerij. Maar omdat het grootste deel van de producten toch pas op het laatste moment kan worden gebakken, is de week voor Kerst een week van hollen en stilstaan.

Op maandag en dinsdag heb je nog het gevoel van stilte voor de storm, vanaf woensdag begint de klant zijn inkopen te doen. Donderdag en vrijdag staan helemaal in het teken van inpakken en op zaterdag is het dan nog een kwestie van verkopen.

Door een goede voorbereiding en mooie spreiding van de klanten over de dag was het dit jaar een heel relaxte dag. De week erna weer rust, omdat het vakantie is en de klanten nog brood over hebben van Kerst.

30 en 31 december stonden natuurlijk helemaal in het teken van de oliebollen. Voor het eerst hadden wij dit jaar een kraam buiten staan, wat een succes. Dat was dus weer even hollen. Januari is dan weer rustig, daar houd je in de je planning rekening mee. Maar als de klanten dan toch allemaal tegelijk komen, in plaats van mooi verspreid over de dag, is het zelfs in januari nog een kwestie van hollen of stilstaan.

Ik wens iedereen voor 2012 een succesvol jaar met veel plezier en inspiratie.

Maureen Jacobs-Teunissen

 

Reageer op dit artikel