artikel

Ga online

Blogs

Ga online

Personeel van warenhuis V&D moet 6 procent van het salaris inleveren. Schoenenreus is voor de tweede keer failliet gegaan en hoopt op een nieuwe doorstart. De reden? De crisis en de onlineconcurrentie. Ik denk niet dat er ooit een bakker zal zijn die de onlineconcurrentie de schuld zal geven van zijn faillissement, maar het blijkt maar weer hoe belangrijk die markt wordt.

Wij investeren al jaren veel tijd en geld in online, zoals websites, webshops en social media. Afgelopen december betaalde dit zich voor het eerst echt terug. Om jullie toch nog eens te overtuigen van het nut van onlineverkoop, heb ik wat statistieken van de laatste twee weken van december opgezocht. Ruim 3700 unieke bezoekers in onze webshop, met maandag 29 december als hoogtepunt: 585 uniek bezoekers. Van hen plaatsten er 120 een bestelling en de helft daarvan werd buiten onze openingstijden om geplaatst. Tussen 20.00 en 22.00 uur kwamen er elke vier minuten een bestelling binnen. Ruim 45 procent bezocht de webshop via de mobiele telefoon en zij verbleven ongeveer 2,5 minuut in onze webshop. Op 31 december waren er ongeveer 400 webshopbestellingen binnen. Daarvan hebben we er 280 gratis thuisbezorgd.

In alle vergelijkingsmogelijkheden die er in onze branche worden aangeboden, zie ik helaas onlineverkoop nog nergens terug. Ik kan deze cijfers dus ook niet vergelijken met andere bakkerijen, maar ik denk dat ze redelijk uniek zijn.

Mocht u dus nog geen webshop hebben, dan zou ik er dit jaar nog een goed over nadenken. Een website heeft elke bakker nu toch wel, neem ik aan?

Reageer op dit artikel