nieuws

‘Genootschap moet sexy worden’

Algemeen 86

‘Genootschap moet sexy worden’
Leden van het Genootschap voor de bakkerij brachten onlangs een bezoek aan Bij Robèrt in Oisterwijk.

Het Genootschap voor de bakkerij heeft een nieuwe voorzitter: Geale de Haan. Hij wil het genootschap graag laten meebewegen met de tijd en daarmee af van het imago van een old-boys-network. ‘Het genootschap moet sexy worden en we moeten af van de ballotage.’

Het Genootschap voor de bakkerij is in de loop der jaren een netwerkclub geworden van notabelen binnen de bakkerijwereld. Dit beeld wordt in de markt vaak geschetst van het genootschap. Deels klopt dit wel, beaamt de nieuwe praeses.

‘De meeste leden zijn aan de bakkerswereld gelieerd. Fabrikanten, dienstverleners en toeleveranciers. We missen een beetje de handen, de bakkers, maar de benaming old-boys-network doet geen recht aan de club mensen die samen beoogt de communicatie tussen alle geledingen in de bakkerij te bevorderen.’

Nieuwe rol

Toch moet het roer om. Tijdens een ledenbijeenkomst bij Restaurant Vroeg in Bunnik is door de aanwezigen uitgesproken dat ze overtuigd zijn van het belang van het genootschap, maar dat de vereniging wel een nieuwe rol moet krijgen in deze nieuwe tijd.

‘Hiervoor is een aantal ambities geformuleerd die nu verder door het bestuur, met behulp van een aantal leden, wordt uitgewerkt in een plan’, aldus De Haan. De leden worden in oktober tijdens de najaarsbijeenkomst verder geïnformeerd.

In de juli-editie van Bakkerswereld leest u een interview met Geale de Haan over de koerswijziging van het genootschap.

Reageer op dit artikel