nieuws

Examencentrum NBC sluit per 1 augustus

Algemeen

De centrale examinering voor de Nederlandse bakkerijsector door het NBC in Wageningen stopt na de zomer. Dat liet NBOV-voorzitter Jos den Otter weten tijdens de algemene ledenvergadering van de NBOV, dinsdag 14 april in Vianen.

Examencentrum NBC sluit per 1 augustus
Afbeelding: NBC

Met ingang van 1 augustus 2015 sluit dit onderdeel van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Volgens Den Otter is dit besluit genomen omdat de ROC’s hebben aangegeven niet mee te willen betalen aan het in stand houden van de centrale examinering. De scholen nemen de examens liever zelf af, wat de NBOV betreurt.

Examencommissie

Gevolg van de sluiting van het Examencentrum is dat er een examencommissie in het leven wordt geroepen. De ROC’s kunnen via deze commissie examinatoren inhuren voor het afnemen van de examens van de bakkersleerlingen.

Discussie

Na de ledenvergadering in Vianen vond aansluitend een presentatie en discussie plaats over de rol van het onderwijs, de kwaliteit van de vakkennis van leerlingen en de rol die bakkerij-ondernemers daarin spelen. Daarbij was een stevige vertegenwoordiging van de ROC’s aanwezig.

Het NBC is onder meer ook plaats van handeling voor het evenement Bakker met Ster. Foto: Koos Groenewold

Het NBC is onder meer ook plaats van handeling voor het evenement Bakker met Ster. Foto: Koos Groenewold

Reageer op dit artikel