nieuws

‘Veel potentie voor speciaal- en streekbrood in catering

Algemeen

‘Veel potentie voor speciaal- en streekbrood in catering
Foto: Top Bakkers

Er is volop omzetgroei mogelijk voor cateraars, die hun gasten commerciëler in plaats van afwachtend bedienen. Speciaalbrood en streekproducten hebben daarbij veel potentie. Dat is de rode draad uit een recent marktonderzoek van GfK, onder meer in opdracht van Top Bakkers.

De resultaten van het onderzoek werden door Rogier Vermeegen van GfK tijdens het Lunchseminar van de ambachtelijke bakkers bij het Bakery Institute in Zaandam gepresenteerd.

Lokale leveranciers

Commerciëler werken valt volgens GfK uiteen in verleiden, verbreden, communiceren en verduurzamen. Dat laatste blijft bij zowel opdrachtgevers als werknemers een actueel onderwerp, dat ook steeds belangrijker wordt. GfK adviseerde de bezoekers daarom in te zetten op gezonde voeding en dranken, streekproducten en lokale leveranciers, zoals bakkers.

Nudging

Werknemers willen bovendien worden geholpen bij het maken van gezondere keuzes, ook in brood. Dr. Ellen van Kleef, onderzoeker van Wageningen UR, vertelde tijdens het Lunchseminar hoe dit kan worden gedaan met nudging (beïnvloeden van (keuze)gedrag door een zetje in de goede richting te geven, red.).

Dagaanbiedingen

Een andere opvallende uitkomst van het onderzoek is, dat de werknemers openstaan voor actiegerichte communicatie, zoals dagaanbiedingen met brood en informatie over de samenstelling, het bakproces en de herkomst van de bakkerijproducten.

Speciaalbrood

Verder geeft 43 procent van de werknemers aan meer te zullen besteden wanneer het productaanbod beter aansluit bij de wensen. De werknemers willen bovendien meer variatie in het productaanbod. Speciaalbrood zoals desem- en speltbrood heeft hierbij de meeste potentie. GfK adviseert cateraars verder belegd brood in te zetten met combideals.

Meer weten

Wie meer wil weten over deze en andere resultaten van het marktonderzoek van GfK kan via e-mailadres info@topbakkers.nl of telefoonnummer 055-5998222 contact opnemen met Top Bakkers. Wilt u meer informatie over het overkoepelende onderzoek ‘Catering 2.0’, neem dan contact op met Rogier Vermeegen (06-25047338) of Hendrik-Jan Schouten (06-20621732) van GfK.

Reageer op dit artikel