nieuws

Jules Peeters: ‘Iedereen hunkert naar start ijsseizoen’

Algemeen

Jules Peeters: ‘Iedereen hunkert naar start ijsseizoen’
Jules Peeters (links). Foto: Jules Peeters

Expocentrum Rimini Fiera in het Italiaanse Rimini is van zaterdag 17 januari tot en met woensdag 21 januari het toneel van de 36e editie van de Sigep, de International Exhibition for Artisan Production of Gelato, Confectionery and Bakery. Jules Peeters, PR- en marketingmedewerker bij Bakeplus, bezoekt de ‘ijsbeurs’ en doet speciaal voor Bakkerswereld in een aantal bijdragen in woord en beeldverslag van het toonaangevende evenement.

20 januari

Jules Peeters: ‘Een ijsje eten bij Emilia, dat is een absoluut verwenmoment. Al vanaf zaterdag zijn wij gefascineerd door een bepaalde stand. Misschien wel de kleinste stand van de beurs in vierkante meters. Maar van het begin tot het einde van de beurs staan de mensen in de rij om hier een ijsje te mogen eten. Wij begrijpen wel waarom. De manier waarop de dames het ijsje voor je bereiden, is werkelijk prachtig. Een met liefde bereidt kunststukje. Of het ijsje ook lekker was? Dat weet ik niet meer.’

‘Een noviteit uitgelicht: Hugo ijs. Hugo is een zomerdrankje met prosecco uit Noord-Italië, een cocktail die ook in de rest van Europa steeds populairder wordt. De ijssmaak is net zo fris als de cocktail zelf.’

‘Er zijn hier veel vrolijke mensen. En de diversiteit aan bezoekers is groot. We spreken niet alleen eigenaren, maar ook personeel. Iedereen hunkert naar de start van het nieuwe ijsseizoen. Van bakkers wisten we het al, maar ook ijsbereiders zijn mensen met liefde voor hun vak, mogen we wel stellen. Wij wensen iedereen veel succes en plezier!’

Reageer op dit artikel