nieuws

Vernieuwde Bakkerswereld heeft duidelijke structuur

Algemeen

Vernieuwde Bakkerswereld heeft duidelijke structuur
Hoofdredacteur Marijke Buijs, eerder deze week toen de vernieuwde Bakkerswereld werd gedrukt: 'Uit lezersonderzoeken blijkt dat bakkers, naast goede recepten, meer dan ooit behoefte hebben aan informatie over het runnen van hun onderneming.' Foto: Bakkerswereld

De abonnees van ‘het recept voor ondernemers – sinds 1937’ ontvangen vandaag, vrijdag 12 december, de vernieuwde Bakkerswereld. ‘Dat is natuurlijk even wennen. Toch zult u zich snel weer thuis voelen, omdat we werken aan de hand van een duidelijke structuur’, aldus hoofdredacteur Marijke Buijs.

Niet alleen zien het magazine en de website er compleet anders uit, ook de inhoud is verbeterd. ‘Uit lezersonderzoeken blijkt dat bakkers, naast goede recepten, meer dan ooit behoefte hebben aan informatie over het runnen van hun onderneming’, licht Marijke Buijs toe. ‘Door het aanbrengen van een duidelijke structuur kunt u als lezer en als professional nog beter uw weg vinden in de enorme hoeveelheid informatie die u dagelijks wordt aangeboden.’

Vijf pijlers

Het team van Bakkerswereld heeft ervoor gekozen zowel in print als online met vijf pijlers te werken. ‘Deze pijlers zijn voorzien van nieuwe, frisse kleuren waardoor u eenvoudig door het magazine kunt navigeren. Ook op onze website vindt u nu de informatie onder deze pijlers gerangschikt. Zo volgen we als het ware uw werkproces. Het vertrekpunt is Het recept, dan volgen 
De bakkerij en De winkel. Vervolgens komt de rubriek Mensenwerk en we sluiten af met de pijler Strategie’, legt de hoofdredacteur van Bakkerswereld uit.

Denktank

De redactie is bij de metamorfose niet over één nacht ijs gegaan. ‘Er is veel over nagedacht, er is gewikt en gewogen en er zijn veel gesprekken gevoerd met lezers en met adverteerders. Daarnaast is er een zogenoemde denktank geformeerd. Een groep van zes vakmensen uit de branche die ons gevraagd en ongevraagd van informatie voorziet’, zegt Marijke Buijs.

Bent u ook benieuwd naar de vernieuwde Bakkerswereld. Maak dan nu voordelig kennis met het vakblad.

Reageer op dit artikel