artikel

Boudewijn Nijmeijer en Ralisha van der Velden maken lekkerste bonbons

Algemeen

Boudewijn Nijmeijer en Ralisha van der Velden maken lekkerste bonbons
De topdrie in de categorie professionals. Foto: Puratos

Boudewijn Nijmeijer en Ralisha van der Velden zijn de winnaars van de wedstrijd ‘De lekkerste Bonbon van Nederland 2015’. Nijmeijer schreef de wedstrijd tussen de professionals op zijn naam, terwijl Van der Velden de de beste onder de scholieren was.

De finale van de vijfde editie van ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ had op woensdag 4 maart plaats. In zowel de categorie voor de professionals als die voor scholieren, streden acht finalisten met elkaar om de eer.

Puratos

De bonbons van de deelnemers, die zich tijdens de voorrondes op 20 januari bij Puratos in Zevenbergen wisten te kwalificeren voor de finales, werden wederom beoordeeld door de vakjury. Deze jureerde nu nog scherper, waarbij uiteraard ook werd gekeken naar in hoeverre de finalisten de feedback, die zij ontvangen hadden in de voorrondes, ter harte hadden genomen.

Professionals

Uit de strijd om De lekkerste Bonbon van Nederland voor professionals zijn de volgende winnaars naar voren gekomen:

  1. Boudewijn Nijmeijer, De Patissier (Rotterdam)
  2. Gerard Villaret Horcajo, Okura Hotel (Amsterdam)
  3. Luuk Schaper, Choco-Kado De Berekuil (Ouderkerk a/d IJssel)

Scholieren

De winnaars onder de scholieren zijn:

  1. Ralisha van der Velden, Summa College Patisserie (Eindhoven)
  2. Rowen Juch, ID College (Gouda)
  3. Camilla Hendriksen, Vakschool Wageningen (Wageningen)

Lastige taak

De jury had een lastige taak om tot de keuze van de winnaars te komen, die onder grote belangstelling bekend werd gemaakt door Bart de Gans, voorzitter van de jury. Het niveau was verrassend hoog. Met name bij de professionals was het zeer moeilijk om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De doorslag gaf uiteindelijk het aantal gebruikte technieken in de bonbon. De derde prijs ging naar Luuk, met 16 jaar de jongste deelnemer. Een prestatie op zich. Bij de scholieren lag het niveau ook zeer hoog, zo hoog dat volgens de jury de leerlingen niet onderdeden voor de professionals. Een compliment voor allen.

Masterclass

De professionele winnaar mocht een masterclass van Dominique Persoone voor zichzelf en vier collega’s in ontvangst nemen. De winnaar van de scholiereneditie is beloond met deelname aan het ‘International Student Reward’ Programma van Belcolade.

Zes criteria

De vakjury bestond uit Bart de Gans (voorzitter en winnaar van de vorige editie De lekkerste Bonbon van Nederland), Jan Willem Janssen (voorzitter Nederlands Patisserie Team) en Dominique Persoone (Meester Chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line). De bonbons zijn beoordeeld op zes criteria: originaliteit, aantal en juistheid van gebruikte technieken, uiterlijk, structuur van het interieur en smaak, wat het zwaarste woog.
Voor meer informatie: Lekkerstebonbon.nl

Reageer op dit artikel