Bakkerij Holland onderwerp van discussie gemeenteraad

VRIEZENVEEN - Bakkerij Holland uit Vriezenveen is het onderwerp van discussie geworden in de plaatselijke gemeenteraad. De bakkerij wordt verweten niet genoeg aan duurzaamheid te hebben gedaan.
attachment-001_food-image-BAK7555I01

VRIEZENVEEN – Bakkerij Holland uit Vriezenveen is het onderwerp van discussie geworden in de plaatselijke gemeenteraad. De bakkerij wordt verweten niet genoeg aan duurzaamheid te hebben gedaan.

De bakkerij verhuist met een financiële injectie van enkele miljoenen euro’s van de provincie Overijssel van het Oosteinde naar een nieuw bedrijventerrein in Vriezenveen. Enkele raadsleden menen dat voor die subsidie het bedrijf best zonnepanelen had kunnen plaatsen.

Volgens de gemeente heeft de ondernemer een andere keuze gemaakt. Wethouder Oordt vindt de kritiek dan ook onterecht. Hij wees op een energiescan die bij de bakkerij is uitgevoerd. Het blijkt dat Bakkerij Holland in het nieuwe onderkomen 66 procent minder energie verbruikt in vergelijking met de oude situatie. ‘Bakkerij Holland doet dus wel degelijk aan duurzaam ondernemen’, aldus de wethouder.