nieuws

Klassieke patisserie krijgt nieuwe jas bij FrieslandCampina

Strategie

In de workshop ‘Klassiekers in modern jasje’ bij FrieslandCampina in Wageningen wordt hard gewerkt door de enthousiaste deelnemers. De workshop is het vervolg op het onlangs gehouden Ambacht & Business event in Amersfoort.

Klassieke patisserie krijgt nieuwe jas bij FrieslandCampina

De workshop wordt gegeven door patissier Jeroen Goossens en Bart-Jeroen van Overveld, patisserieadviseur bij FrieslandCampina. Het deelnemersveld laat vele nieuwe gezichten zien: banketbakkers die zich willen verdiepen en vernieuwen in traditioneel banket.

Nieuwe look

De deelnemers leren bestaande gebaksoorten maken met basisgrondstoffen, maar met een nieuwe look, waardoor de bakker in de winkel een betere prijs kan vragen. ‘Tegenwoordig zijn eclairs populair. We maken de vorm uit Frankrijk na, maar we kunnen toch zelf ook iets verzinnen?’, geeft Goossens als voorbeeld.

Op de Facebookpagina van Bakkerswereld zijn enkele video’s te zien van de workshop.

Soezen in de vorm van een bakkersmuts

Reageer op dit artikel