nieuws

Van Delft opent tien pepernotenwinkels

Strategie

Pepernotenfabrikant Van Delft uit Harderwijk opent dit najaar tien eigen pepernotenwinkels in Nederland.

Van Delft opent tien pepernotenwinkels

Pepernotenfabrikant Van Delft opent nog deze maand pop-up-stores in Groningen, Den Haag, Arnhem en Zwolle. Daarna volgen Haarlem, Den Bosch en Rotterdam. In Alkmaar en Maastricht wordt nog naar een geschikte winkelruimte gezocht. De fabrikant heeft al een winkel in Amsterdam. Die krijgt een nieuwe inrichting. In de pepernotenwinkels kunnen klanten kiezen uit meer dan vijftig soorten pepernoten. Naast de ambachtelijke soorten liggen er ook chocolade pepernoten met smaken als framboos, stroop, tiramisu en truffel-kaneel. De lekkernijen zijn bovendien online te bestellen in de webshop van Van Delft.

Vraag neemt toe

Volgens Van Delft is er vanuit de consument steeds meer vraag naar het snoepgoed. Van Delft ziet al jatren een stijging van de verkoop.  De uitbreiding van het assortiment met luxe, ambachtelijke en natuurlijke soorten is mede aanleiding voor deze stijging. In het laatste kwartaal van het jaar is deze traditionele lekkernij zelfs het meest gegeten koekje in Nederland. Van Delft bakt jaarlijks meer dan 3 miljard pepernoten en is daarmee marktleider. Van iedere honderd in Nederland verkochte pepernoten komen er naar eigen zeggen ongeveer zeventig uit deze bakkerij.

van delft

Reageer op dit artikel