artikel

Recept Goldshine-bonbon

Recepten

De Goldshine is een robuuste vruchtenbonbon met een vleugje goudpoeder. Door na het doorhalen de bonbon sneller af te zetten, ontstaat een minder strakke onderkant. Die geeft de bonbon een wat stoerder, ambachtelijk uiterlijk.

Recept Goldshine-bonbon

Ga uit van een ganache op basis van mangopuree, aangebracht op chocoladegalettes waarop een beetje gebruneerd sesamzaad is aangebracht.

Ingrediënten

  • 190 gram mangopuree
  • 10 gram citroensap
  • 150 gram glucosestroop
  • 650 gram witte chocolade
  • beetje zoutoplossing

Werkwijze
Mangopuree, citroensap en glucosestroop verwarmen tot tegen de kook. Chocolade toevoegen met wat zoutoplossing. Na koelen glad roeren. Op chocoladegalettes bolletjes spuiten. Deze doorhalen en direct een structuursheet of stukje in elkaar geknepen en uitgevouwen alufolie aanbrengen en iets indrukken. Verwijder de folie of sheet en voorzie de bonbons licht van wat goudspray.

Calculatie
Adviesverkoopprijs per 100 gram €3,75
Grondstofprijs per 100 gram €0,67

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels