artikel

Seta

Recepten

Bekijk hier één van de Spaanse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Seta.

Seta
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Meel/T550 3000 100
Zout 30 1
Eierdooier 1500 50
Boter 1500 50
Gist 540 18
Suiker 450 15
Vulling Krenten 300 10
Hazelnoten 300 10
Ei 55 1,65

 

Werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten
  • Maak van de ingrediënten een deeg, behalve van de hazelnoten, krenten en ei
  • Voeg deze toe als het deeg klaar is, vulling doordraaien
  • Vorm een bol van het deeg en laat het 3 uur rusten op een temperatuur van 6ºC (koelkast)
  • Vouw het deeg een keer dubbel
  • Vorm het en leg het in een ring
  • Laat het deeg 120 minuten op rijzen
  • Bestrijk het product met ei en decoreer met greinsuiker
  • Bak het product in ca. 12 minuten op 185ºC.
  • Decoreer met iets donkers (krenten of bramen)
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels