artikel

Petit Pain Surprise (Kaasbroodje)

Recepten

Bekijk hier één van de Zwitserse inzendingen tijdens Les Pellons d’Or: Petit Pain Surprise.

Petit Pain Surprise (Kaasbroodje)
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Kookstuk
Speltmeel (grof gemalen) 1300 40
Kokend water 1000 30
Deeg
Water 900 28
Speltmeel (grof gemalen) 2000 60
Zout 70 2,1
Gist 90 2,7
Kookstuk 750
Vulling
Vacherin kaas 400 12
Gruyère kaas 300 9
Appenzeller kaas 300 9
Peper 8 0,2
Knoflook 50 1,5

 

Werkwijze

  • Ingrediënten kookstuk door elkaar mengen (dag van tevoren maken).
  • Alle ingrediënten tot een deeg mengen
  • Deeg 30 minuten laten rusten (bulkrijs)
  • Vulling tot bolletjes vormen
  • Deeg in delen van 90 gram afwegen en licht opbollen
  • Bolletjes vulling erop leggen en nogmaals rond vormen
  • Deeg weer laten rusten (narijs), daarna bestuiven met tarwebloem en insnijden met scherp mes
  • 18 minuten bakken in een oven op een temperatuur van 230ºC.

N.B. In dit recept ligt het gebruikte zoutpercentage iets hoger (2,1%) dan momenteel in Nederland gebruikelijk is.

Reageer op dit artikel