artikel

Mysterybrood

Recepten

Bekijk hier één van de Zwitserse inzendingen voor Les Pellons d’Or: Mysterybrood.

Mysterybrood
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Rogge-voordeeg Roggemeel 600 20
Water 1000 33,3
Gist 10 0,5
Deeg Tarwemeel 2400 80
Water 1000 33,3
Keukenzout 70 2,3
Gist 40 1,3
Rogge-voordeeg 1610
Gehakte notenmix (licht geroosterd) 150 5
Rozijnen (12 uur geweekt) 100 3,3

 

Werkwijze (deeginleg 450 gram)

  • Producten voordeeg mengen en 12 uur in de koelkast bewaren bij 5ºC.
  • Na mengen deeg, product 60 minuten laten rusten (bulkrijs)
  • Product licht in de lengte vormen
  • Product in gezeefde tarwekorrels wentelen
  • Narijs ca. 60 minuten
  • Deeg met scherp mes insnijden
  • Bakken gedurende 30-35 minuten op een temperatuur van 235ºC.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels