artikel

Mexicaanse wraps & rolls

Recepten

Aan de basisgrondstoffen wordt als extra smaakstof een tacomelange toegevoegd, waardoor het deeg een pittige smaak krijgt. Bij het vullen wordt de basis eerst ingesmeerd met een pittige saus en hierop wordt fijngesneden sla gestrooid. Vervolgens komt er een vulling op van gekruid gehakt, ui, kidneybeans en gesneden paprika. Als het strak opgerold is, kunnen er stukken van de gewenste grootte van gesneden worden.

 

Aan de basisgrondstoffen wordt als extra smaakstof een tacomelange toegevoegd, waardoor het deeg een pittige smaak krijgt. Bij het vullen wordt de basis eerst ingesmeerd met een pittige saus en hierop wordt fijngesneden sla gestrooid. Vervolgens komt er een vulling op van gekruid gehakt, ui, kidneybeans en gesneden paprika. Als het strak opgerold is, kunnen er stukken van de gewenste grootte van gesneden worden.
 
 

 

Recept
Ingrediënten
  • 1000 gram patent
  • 20 gram zout
  • 1400 gram melk
  • 200 gram ei
  • 60 gram tacomix

Vulling

  • Pittige saus (kant-en-klaar)
  • Fijngesneden sla
  • Kidneybeans
  • Gesneden paprika
  • Gesneden ui
  • 2000 Gram aangefruit gehakt met fijngesnipperde ui en prei
  • Peper, zout, cayennepeper

Bereidingswijze:
Beslag: alle grondstoffen in een planeetmenger met elkaar mengen tot een homogeen slap beslag.
Strijken: een dunne laag van circa 2 á 3 millimeter uitstrijken op een vel siliconenpapier of ronde wraps bakken in een koekenpan met een doorsnede van 20 centimeter.
Afkoelen: de gebakken beslagvellen direct na het bakken op elkaar leggen om zodoende uitdroging te voorkomen.
Vullen wraps: de wrap instrijken met pittige saus, in het midden fijngesneden sla aanbrengen, onder 5 centimeter en boven 3 centimeter vrijhouden, op de sla de gehaktvulling aanbrengen en hierop wat kidneybeans, uienringen en stukjes paprika aanbrengen.

 
Toevouwen: onderzijde naar binnen vouwen en vervolgens de twee zijkanten dichtvouwen, vastzetten met een cocktailprikker.
Vullen rolls: bestrijken met pittige saus, bestrooien met fijngesneden sla, op de sla de gehaktvulling aanbrengen en hierop wat kidneybeans, uienringen en stukjes paprika aanbrengen.
Oprollen: stevig oprollen.
Snijden: schuin aansnijden op elke gewenste grootte.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels