artikel

Hartige zuurkoolbroodjes

Recepten

In deze winterperiode passen hartige snacks. Uitgaande van een kant-en-klare zuurkoolschotel met spekblokjes zijn onderstaande zuurkoolbroodjes eenvoudig en heel rationeel te maken.

 

In deze winterperiode passen hartige snacks. Uitgaande van een kant-en-klare zuurkoolschotel met spekblokjes zijn onderstaande zuurkoolbroodjes eenvoudig en heel rationeel te maken.
 

 

Ingrediënten
  • Bladerdeeg
  • Zuurkoolschotel met spekblokjes (Bonfait)
  • Ontbijtspek
  • Champignons
  • Kaas
  • Ui
  • Gember
  • Rookworst

Bereiding
Bladerdeeg uitrollen tot 2 millimeter dikte.
Conische bakblikjes fonceren, of met kartelsteker plakjes uitsteken. Breng ze aan in gangmakerringen (kartelrandje steekt er net bovenuit). Ook is het mogelijk om ronde plakjes bladerdeeg (iets dunner gerold) in hoge conische alu-bakjes ietwat geplooid aan te brengen. Losgeroerde kant-en-klare zuurkoolschotel met spekblokjes opbrengen. Gebruik daarvoor de spuitzak.

 
Garneer af met plakjes ontbijtspek en fijne rookworst.
De bovenkant eventueel afdekken met een bladerdeegrastertje.
Afbakken bij een temperatuur van 200°C circa 20 minuten.
Afglanzen met warme gemberstroop.
 
Variaties
Eigenlijk kan de bovenkant met verschillende materialen afgewerkt worden. Combinaties van onderstaande ingrediënten zijn mogelijk:
  • Plakjes champignons
  • geraspte kaas
  • uiringen
  • gemberschijfjes
  • ananasstukjes

Calculatie

Grondstofprijs (per stuk) €0,44
Adviesverkoopprijs (per stuk) €1,25

Bruto goederenwinst (62,59%)

 

€0,74

 

Reageer op dit artikel