artikel

Fleuraison (Kruidenbrood met thee)

Recepten

Bekijk hier één van de Zwitserse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Fleuraison.

Fleuraison (Kruidenbrood met thee)
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Voordeeg/poolish Thee * 600 20
Tarwemeel type 720 500 16,7
Gist 10 0,3
Deeg Thee * 1400 47
Muntsiroop 120 4
Tarwemeel type 720 2500 83,3
Malt 20 0,7
Gist 40 1,3
Voordeeg 1110
Zout 70 2,3
Verse mintblaadjes 40 1,3
Garnering Thee * 250 8,3
Roggemeel 140 4,6

 

Gist 6 0,2


Thee *=Lemongras, lotus, rose, lindebloesem, malventhee (kaasjeskruid), oranjebloesem, citroenbloesem.

 

Werkwijze

  • Voordeeg/poolish mengen en na 30 minuten gisting in de koeling leggen
  • Alle ingrediënten tot een deeg mengen en verse mintblaadjes op het laatst toevoegen
  • Deeg eerst rond en dan in de lengte vormen, in de vorm van een halve maan
  • Product met garnering bestrijken
  • Vervolgens het product met tarwebloem type 720 bestuiven
  • Producten met een scherp mes insnijden, 30 minuten bakken in oven op een temperatuur van 235º C.
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels