artikel

WK twisters

Recepten

Er zal zeker geen twist ontstaan over deze krokant gebakken knabbelstengels. Ze zijn namelijk gebakken van bladerdeeg dat is gearomatiseerd met fijne kruidenolie. Deze kleurrijke gedraaide stengels wegen 35 gram en zijn 25 centimeter lang.

 

Er zal zeker geen twist ontstaan over deze krokant gebakken knabbelstengels. Ze zijn namelijk gebakken van bladerdeeg dat is gearomatiseerd met fijne kruidenolie. Deze kleurrijke gedraaide stengels wegen 35 gram en zijn 25 centimeter lang.
 

 

RECEPT(voor 25 stuks)
 
Ingrediënten
1000 gram bladerdeeg
100 gram Piri-piri kruidenolie of
100 gram Toscaanse kruidenolie
50 gram (circa) gedroogde kruidenmelange
Eistrijksel
 
Werkwijze
Neem een bladerdeegplak van 75 centimeter lang en 1,75 millimeter dik.
Breng de helft van de kruidenolie op eenderde van het bladerdeeg aan. Blijf 2 centimeter van de randen af.
De plak omslaan (voor tweederde deel) en de overige kruidenolie aanbrengen.
Daarna het geheel dichtvouwen en een kwartslag draaien.
Even vast rollen en aan beide zijden licht bestrijken met ei.
Vervolgens hierop gedroogde kruiden aanbrengen. Het is ook mogelijk om maanzaad, geraspte kaas of sesamzaad te gebruiken.
Lange repen snijden van 2 centimeter breed. De uiteinden tegen elkaar in draaien zodat mooie gedraaide stengels ontstaan.
Bak de stengels bij een temperatuur van 190°C.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €0,20
Adviesverkoopprijs (per stuk): €0,75
Brutowinst: 72,4%
 
 

Reageer op dit artikel