artikel

‘t Zotteke

Recepten

Snel en eenvoudig een taartje maken. Dat was het idee achter ‘t Zotteke van Louis van der Krogt uit Schiedam. Rationeel produceren is volgens hem de toekomst van de ambachtelijke bakker. ‘Dit taartje ziet er lekker gek uit en spreekt mijn klanten erg aan.

 

Snel en eenvoudig een taartje maken. Dat was het idee achter ‘t Zotteke van Louis van der Krogt uit Schiedam. Rationeel produceren is volgens hem de toekomst van de ambachtelijke bakker. ‘Dit taartje ziet er lekker gek uit en spreekt mijn klanten erg aan.’
 
 

 

Recept
 
Benodigdheden
  • Een ronde harde wenerplak van 18 tot 20 centimeter doorsnede.
  • Wat aardbeienfruffi
  • een schuimplak van 18 tot 20 centimeter doorsnede
  • slagroom
  • aardbeienbavarois
  • wat stukjes kapsel
  • poedersuiker
  • gele room en vers fruit

Bereiding
Op de harde wenerplak wat aardbeienfruffi smeren. Spuit daarop een laag slagroom, leg hierop de plak schuim. Spuit daarop een laag aardbeienbavarois.

 

Leg nu op de buitenste rand trapsgewijs stukjes kapsel. Vervolgens lichtjes bestuiven met poedersuiker.

 

Nu nog even wat gele room in het midden spuiten en afgarneren met vers fruit en een pure galette.

 

Verkoopprijs: €9,95

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels