artikel

Quiche

Recepten

‘Quiche is binnen ons assortiment niet meer weg te denken. We hebben ze in borrelformaat gemaakt en verkopen ze per zes stuks in een doosje met een opwarmadvies erbij. Wij bakken ze altijd op zaterdag in de winkel af, waardoor ze door de geur zichzelf verkopen. Wat wij vooral merken is dat dit een product is dat mensen erbij kopen en niet in plaats van. Dit beïnvloedt de gemiddelde besteding per klant in goede zin.

 

‘Quiche is binnen ons assortiment niet meer weg te denken. We hebben ze in borrelformaat gemaakt en verkopen ze per zes stuks in een doosje met een opwarmadvies erbij. Wij bakken ze altijd op zaterdag in de winkel af waardoor ze door de geur zichzelf verkopen. Wat wij vooral merken is dat dit een product is dat mensen erbij kopen en niet in plaats van. Dit beïnvloedt de gemiddelde besteding per klant in goede zin.’
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
6000 gram hartig fonceerpoeder
2400 gram boter
1400 gram water
Droge vulling (vier platen)
2353 gram soepgroenten
1328 gram ham
797 gram champignons
761 gram geraspte kaas
34 gram uipoeder
14 gram spekkruiden
Vulling (appareille):
3300 gram ei
1884 gram melk
1512 gram ongezoete slagroom
374 gram zetmeel
53 gram zout
26 gram peper
 
Werkwijze
Deeg uitrollen 1 minuut en op planken in de koelcel laten rusten en afkoelen. Blikjes fonceren (steker 2). Droge vulling erop strooien en daarna de vloeibare vulling erop. Baktemperatuur 180°C, ± 30 minuten voor de kleine bakjes.
 
Verkoopprijs: €5,25
 
Foto’s: Capital Photos

 

Sylvia en René Jacobs

Kwaliteit en rationaliteit staan bij Banketbakkerij Jacobs in Leiden centraal. Het bedrijf bestaat veertig jaar. Door een meer transparante winkelaanpak zijn klantenaantal en omzet toegenomen. Het assortiment is kleiner gemaakt. Voor Brood & Banket koos René Jacobs dit product uit.

 

 

Reageer op dit artikel