artikel

Pain Couronne

Recepten

Een ambachtelijke uitstraling en uitnodigend om direct te nuttigen is deze Pain Couronne. Eenvoudig en rationeel te maken. Als basis een stokkendeeg en vervolgens gemodelleerd als een cirkel is dit brood een mooie aanvulling op het al bestaande assortiment.

 

Een ambachtelijke uitstraling en uitnodigend om direct te nuttigen is deze Pain Couronne. Eenvoudig en rationeel te maken. Als basis een stokkendeeg en vervolgens gemodelleerd als een cirkel is dit brood een mooie aanvulling op het al bestaande assortiment.
 
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
5000 gram w-bloem
200 gram gist
100 gram zout
200 gram krokantbroodpoeder
2800 gram water
Deegtemperatuur: 24°C
 
Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Afwegen: 450 gram.
Oppunten: puntrijs 20 minuten.
Vormen: de puntvormige deegstukken worden gevormd tot grote stokbroden met een lengte van 65 centimeter; op het inschietapparaat worden ze in een cirkel gelegd (uiteinden goed aan elkaar vastmaken).
Narijs: circa 50 minuten; hierna de broden met behulp van een zeef bestuiven met roggebloem.
Snijden: met een scherp mesje 5x in het rond snijden zoals stokbrood gesneden moet worden.
Bakken: 230°C met stoom.
Baktijd: circa 25 minuten; krokant afbakken.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels